Pečený zajíc na víně s petrželí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený zajíc na víně s petrželí
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Česnek |
4 ks | Citrony |
1 ks | Játra zaječí |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 219,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 30,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra zaječí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený zajíc na víně s petrželí postup přípravy receptu:
1 | Zajíce odblaníme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a v pekáči na másle osmažíme. |
2 | Maso podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C. |
3 | Pečeme doměkka, občas maso polijeme výpekem. |
4 | Umícháme zálivku z vína, oleje, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu. |
5 | Do zálivky přidáme nadrobno pokrájená játra a před dopečením maso polijeme. |
6 | Zajíce dopečeme pod poklicí. |