Jednoduchý recept

Pečený zajíc na víně s petrželí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21123
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Česnek
4 ks Citrony
1 ks Játra zaječí
3 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
0,5 l Víno bílé
2 dl Voda pitná
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
42% Sodík 832 mg
106% Bílkoviny 59 g

Pečený zajíc na víně s petrželí postup přípravy receptu:

1

Zajíce odblaníme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a v pekáči na másle osmažíme.

2

Maso podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C.

3

Pečeme doměkka, občas maso polijeme výpekem.

4

Umícháme zálivku z vína, oleje, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu.

5

Do zálivky přidáme nadrobno pokrájená játra a před dopečením maso polijeme.

6

Zajíce dopečeme pod poklicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept