Krajková kolečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krajková kolečka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21124 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
70 g | Mandle |
55 g | Máslo čerstvé |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 165,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krajková kolečka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si na pečení koleček dva plechy, které vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na teplotu 190 °C. |
2 | Mandle umeleme a smícháme s ostatními sypkými ingrediencemi. |
3 | V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj všechny suroviny a pečlivě vymícháme. Na plechu tvoříme z vrchovaté lžičky směsi kolečka. Protože se těsto při pečení rozlije, musíme kolečka dávat alespoň 6 centimetrů od sebe. Pečeme je do zezlátnutí, což je zhruba 5 minut. Kolečka nejprve necháme na plechu mírně vychladnout, aby se nám při přenášení nepokroutila. Poté je širokou špachtlí přeneseme na mřížku. |
Poznámka
Do těsta můžeme přidat 55 g pomerančové kůry, kterou velmi jemně pokrájíme.