Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21129
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 kávová lžička Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Olej olivový
250 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
14% Sacharidy 52 g
50% Tuky 37 g
28% Sodík 553 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rychlý olivový koláč postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu o průměru 20 cm a výšce 5 cm slabě vymažeme máslem. Na dno položíme pečící papír.

2

Vypeckované olivy dáme do misky a obalíme ve 2 lžících odvážené mouky. Zbývající mouku prosejeme s práškem do pečiva.

3

Vejce v misce mírně rozšleháme, přidáme cukr, sůl, pepř, postupně všleháme mléko a olivový olej. Do vaječné směsi zapracujeme připravenou mouku, přidáme obalené olivy a zamícháme. Těsto přendáme do koláčové formy a povrch uhladíme.

4

Koláč pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Po této době zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 15 minut. Po upečení jej necháme chladnout 20 minut ve formě. Poté koláč vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v dobře uzavřené nádobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept