Vitello tonnato - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vitello tonnato
Vitello tonnato
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
250 ml | Olej olivový |
40 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
900 g | Telecí ledviny |
150 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 474,2mg |
Draslík | 387,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 436,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sůl, Telecí ledviny, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vitello tonnato postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a vložíme na pekáč. Můžeme přikrýt alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 230 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 1,5 hodiny. Upečené maso necháme zcela vychladnout, šťávu slijeme a odložíme. |
2 | Vejce rozmixujeme společně se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml a za stálého míchání přidáváme po kapkách do našlehaných vajec, dokud nevznikne hladká majonéza. Vmixujeme tuňáka a případně ještě dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Vmícháme šťávu odlitou z masa. Omáčka musí být tekutá. |
3 | Maso pokrájíme na velmi tenké plátky. Část masa rozložíme na talíř, přelijeme připravenou omáčkou a stejným způsobem vrstvíme i zbývající plátky. Skončíme vrstvou omáčky, přikryjeme a vložíme na noc do lednice. |
4 | Pokrm obložíme rozpůlenými vypeckovanými a okapanými kapary, špetkou nakrájené petrželky a stroužky citronu. |