Jednoduchý recept

Srnčí paprikáš

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21133
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Cibule
150 g Játra srnčí
0,5 dl Martell cognac
0,5 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 dl Rum
100 g Slanina vepřová
1 kg Srnčí plec
1 polévková lžíce Sůl
0,5 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 505kJ
3% Sacharidy 11 g
48% Tuky 36 g
33% Sodík 664 mg
137% Bílkoviny 77 g

Srnčí paprikáš postup přípravy receptu:

1

Srnčí plec omyjeme a pokrájíme na malé kousky.

2

V hrnci na oleji osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibuli,

3

přidáme k ní srnčí maso s nadrobno posekaným česnekem. Maso s cibulí restujeme dozlatova, opepříme a zalijeme červeným vínem, rumem a koňakem. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě.

4

Slaninu s játry nakrájíme na kostičky, zelenou petrželovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k masu.

5

Dusíme do změknutí masa a nakonec pokrm osolíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept