Srnčí paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paprikáš
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21133 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Játra srnčí |
0,5 dl | Martell cognac |
0,5 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 dl | Rum |
100 g | Slanina vepřová |
1 kg | Srnčí plec |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 285,4mg |
Draslík | 841,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rum, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Martell cognac, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paprikáš postup přípravy receptu:
1 | Srnčí plec omyjeme a pokrájíme na malé kousky. |
2 | V hrnci na oleji osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibuli, |
3 | přidáme k ní srnčí maso s nadrobno posekaným česnekem. Maso s cibulí restujeme dozlatova, opepříme a zalijeme červeným vínem, rumem a koňakem. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě. |
4 | Slaninu s játry nakrájíme na kostičky, zelenou petrželovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k masu. |
5 | Dusíme do změknutí masa a nakonec pokrm osolíme podle chuti. |