Recept

Telecí kotlety v česnekovém pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 21134
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

700 g Brambory
4 ks Česnek
20 ml Kapary
125 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
900 g Telecí kotlety
40 ml Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
375 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 486kJ
9% Sacharidy 31 g
55% Tuky 41 g
36% Sodík 714 mg
95% Bílkoviny 53 g

Telecí kotlety v česnekovém pyré postup přípravy receptu:

1

K přípravě česnekového pyré použijeme horní část hlaviček česneku, které vložíme do pekáčku oříznutou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a přikryjeme fólií. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a poté česnek vymačkáme ze stroužku a rozmixujeme.

2

Uvaříme brambory, scedíme a rozmačkáme. Přidáme do nich olivový olej, kapary a polovinu připraveného česnekového pyré, vše společně promícháme, osolíme a opepříme a dáme stranou.

3

Telecí maso osmahneme na pánvi s olivovým olejem, poté maso přendáme na rošt do pekáčku. Maso protřeme zbývajícím česnekovým pyré, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme, přidáme polovinu vína a vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.

4

Do zbylé šťávy na pánvi přidáme zbytek tymiánu, vína a vývaru a vaříme 5 minut, dokud se 1/3 šťávy neodpaří.

5

Telecí maso podáváme s omáčkou a připravenými šťouchanými brambory.

Poznámka

Pečené telecí kotlety nakrájíme na plátky, před nakrájením po upečení necháme maso 10 minut odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept