Telecí kotlety v česnekovém pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety v česnekovém pyré
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21134 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Brambory |
4 ks | Česnek |
20 ml | Kapary |
125 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
900 g | Telecí kotlety |
40 ml | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
375 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 475,6mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Pepř bílý, Sůl, Telecí kotlety, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety v česnekovém pyré postup přípravy receptu:
1 | K přípravě česnekového pyré použijeme horní část hlaviček česneku, které vložíme do pekáčku oříznutou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a přikryjeme fólií. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a poté česnek vymačkáme ze stroužku a rozmixujeme. |
2 | Uvaříme brambory, scedíme a rozmačkáme. Přidáme do nich olivový olej, kapary a polovinu připraveného česnekového pyré, vše společně promícháme, osolíme a opepříme a dáme stranou. |
3 | Telecí maso osmahneme na pánvi s olivovým olejem, poté maso přendáme na rošt do pekáčku. Maso protřeme zbývajícím česnekovým pyré, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme, přidáme polovinu vína a vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut. |
4 | Do zbylé šťávy na pánvi přidáme zbytek tymiánu, vína a vývaru a vaříme 5 minut, dokud se 1/3 šťávy neodpaří. |
5 | Telecí maso podáváme s omáčkou a připravenými šťouchanými brambory. |
Poznámka
Pečené telecí kotlety nakrájíme na plátky, před nakrájením po upečení necháme maso 10 minut odpočinout.