Recept

Telecí s omáčkou salsa verde

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21135

Ingredience

2 ks Ančovičky konzervované
2 špetka Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Kapary
250 ml Olej olivový
125 ml Olej olivový extra panenský
2 špetka Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
4 ks Telecí kotlety
4 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,845 kcal
Kilojoule 7 720kJ
3% Sacharidy 10 g
163% Tuky 123 g
81% Sodík 2 g
302% Bílkoviny 170 g

Telecí s omáčkou salsa verde postup přípravy receptu:

1

Omáčku salsa verde připravíme z nakrájené petrželky, ančoviček, kaparů, nakrájené šalotky, stroužku česneku, citronové šťávy, lístků bazalky, sušeného oregana a pepře. Vše důkladně rozmixujeme. Za stálého šlehání do omáčky postupně přidáváme olivový olej, až získáme hladkou hmotu. Omáčku přikryjeme a vložíme do lednice.

2

Telecí maso mírně potřeme olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Připravené maso 3 minuty grilujeme v předehřátém grilu, obrátíme, znovu potřeme olejem s česnekem a grilujeme další 2 minuty. Pomocí vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.

3

Maso upravíme na talíře, přidáme omáčku salsa verde a ozdobíme bazalkou nebo oreganem. Zbylou omáčku podáváme v samostatné misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept