Telecí s omáčkou salsa verde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí s omáčkou salsa verde
Telecí s omáčkou salsa verde
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
2 špetka | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Kapary |
250 ml | Olej olivový |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel kudrnka |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 659,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 299,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí s omáčkou salsa verde postup přípravy receptu:
1 | Omáčku salsa verde připravíme z nakrájené petrželky, ančoviček, kaparů, nakrájené šalotky, stroužku česneku, citronové šťávy, lístků bazalky, sušeného oregana a pepře. Vše důkladně rozmixujeme. Za stálého šlehání do omáčky postupně přidáváme olivový olej, až získáme hladkou hmotu. Omáčku přikryjeme a vložíme do lednice. |
2 | Telecí maso mírně potřeme olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Připravené maso 3 minuty grilujeme v předehřátém grilu, obrátíme, znovu potřeme olejem s česnekem a grilujeme další 2 minuty. Pomocí vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené. |
3 | Maso upravíme na talíře, přidáme omáčku salsa verde a ozdobíme bazalkou nebo oreganem. Zbylou omáčku podáváme v samostatné misce. |