Srnčí masové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí masové placky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21136 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí masové placky postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a celou polijeme rozpuštěným máslem (70g) a dáme ji do chladničky odležet na 24 hodin. |
2 | Maso si pokrájíme a rozsekáme na malé kousky a dáme do mísy. |
3 | Přidáme k němu drobně nakrájenou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, dobře promícháme rukou. |
4 | Vytvarujeme si ze směsi placky vysoké 1 cm o průměru 5 - 6 cm. |
5 | Na pánvi si rozpustíme máslo s olejem a placky orestujeme z každé strany do zlatohněda. |
6 | Do výpeku po plackách přimícháme papriku, špetku soli a odstavíme. |
7 | Hotové placky klademe na talíř a přelijeme výpekem. |