Osso bucco s citrusovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osso bucco s citrusovou kůrou
Osso bucco s citrusovou kůrou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21137 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 kg | Rajčata |
1,5 špetka | Sůl |
1,5 kg | Telecí koleno |
225 ml | Víno bílé |
225 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 189,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Pomerančová kůra, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí koleno, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osso bucco s citrusovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Mikrotenový sáček naplníme moukou, solí a pepřem. Postupně do sáčku vkládáme plátky masa, protřepeme, vyjmeme a setřepeme z nich nadbytečnou mouku. |
2 | Rajčata oloupeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme nakrájená rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat. |
3 | V hrnci zahřejeme lžíci oleje, vložíme maso a 10 minut z každé strany opékáme, dokud maso mírně nezhnědne. Opečené plátky odložíme na talíř. |
4 | Podle potřeby přidáme do hrnce olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji doměkka. Vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a pečeme ji tak dlouho, dokud není měkká. |
5 | Přidáme rajčata, víno, vývar a natrhané lístky bazalky, zamícháme, vložíme maso a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vše pod pokličkou zhruba 1 hodinu zvolna dusíme. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené a pokud není, dusíme dalších 10 minut. |
6 | Hotové maso posypeme nadrobno pokrájeným česnekem a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Opět přiklopíme a dusíme dalších 10 minut. Podle potřeby dochutíme a ozdobíme nakrájenou petrželkou. |