Recept

Osso bucco s citrusovou kůrou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21137
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
250 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1,5 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 kg Rajčata
1,5 špetka Sůl
1,5 kg Telecí koleno
225 ml Víno bílé
225 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
4% Sacharidy 16 g
141% Tuky 106 g
21% Sodík 414 mg
93% Bílkoviny 52 g

Osso bucco s citrusovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Mikrotenový sáček naplníme moukou, solí a pepřem. Postupně do sáčku vkládáme plátky masa, protřepeme, vyjmeme a setřepeme z nich nadbytečnou mouku.

2

Rajčata oloupeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme nakrájená rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat.

3

V hrnci zahřejeme lžíci oleje, vložíme maso a 10 minut z každé strany opékáme, dokud maso mírně nezhnědne. Opečené plátky odložíme na talíř.

4

Podle potřeby přidáme do hrnce olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji doměkka. Vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a pečeme ji tak dlouho, dokud není měkká.

5

Přidáme rajčata, víno, vývar a natrhané lístky bazalky, zamícháme, vložíme maso a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vše pod pokličkou zhruba 1 hodinu zvolna dusíme. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené a pokud není, dusíme dalších 10 minut.

6

Hotové maso posypeme nadrobno pokrájeným česnekem a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Opět přiklopíme a dusíme dalších 10 minut. Podle potřeby dochutíme a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept