Recept

Španělské kuře s česnekem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21138

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Kuřecí čtvrtky
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
450 ml Vývar drůbeží
20 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 976 kcal
Kilojoule 4 083kJ
4% Sacharidy 16 g
77% Tuky 58 g
63% Sodík 1 g
141% Bílkoviny 79 g

Španělské kuře s česnekem postup přípravy receptu:

1

Do mikrotenového sáčku nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky, sůl, černý a cayenský pepř, vložíme osušenou porci kuřete a důkladně protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Přebytečnou mouku setřepeme. Stejným způsobem připravíme i ostatní porce masa, podle potřeby doplňujeme mouku a koření.

2

Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme rozpůlený česnek a opékáme ho asi 2 minuty, aby olej získal česnekovou chuť. Česnek z oleje vyjmeme, odložíme a do oleje vložíme kůží dolů připravené porce kuřete. Opékáme asi 5 minut dozlatova. Podle potřeby přidáme 1-2 lžíce oleje.

3

Vrátíme na pánev česnek, přidáme bobkový list, kuřecí vývar, víno a celé přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut doměkka. Česnek musí být hodně měkký.

4

Kuře vyjmeme a udržujeme horké. Tekutinu na pánvi svaříme asi na 250 ml a případně dochutíme. Omáčkou přelijeme porce kuřete, navrch nasypeme česnek a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Stroužky česneku je možné rozmačkat a následně jimi potřít porce kuřete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept