Jelení steak s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení steak s kapary
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21140 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
jelení steaky | |
---|---|
800 g | Jelení hřbet |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
bylinkové máslo | |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kapary |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 47,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení hřbet, Olej olivový, Pepř černý mletý, Hořčice, Kapary, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení steak s kapary postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si bylinkové máslo - do misky dáme sůl, máslo, hořčici, drobně pokrájenou petrželku, rozkrojené kapary a šťávu z jednoho citronu. Vše dobře promícháme a utřeme dohladka. Máslo dáme do formičky a necháme ztuhnout v chladničce. |
2 | Jelení hřbet omyjeme, odblaníme a nakrájíme menší, slabší plátky |
3 | - steaky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Grilujeme na roštu a stále je potíráme olejem. Ugrilované jelení steaky mají zlatou barvu. |
4 | Poklademe je na talíř a na každý plátek masa položíme kousek bylinkového másla. |