Recept

Jehněčí špízy na rozmarýnu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21143
Kategorie: Maso

Ingredience

12 stroužek Česnek
500 g Jehněčí kýta
0,5 kávová lžička Kmín římský
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
2 ks Paprika červená
1,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
2% Sacharidy 8 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 96 mg
43% Bílkoviny 24 g

Jehněčí špízy na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme jehněčí maso na kostky o velikosti asi 5 cm. V misce umícháme marinádu z olivového oleje, bílého vína, mletého římského kmínu a nakrájeného oregana. Vložíme jehněčí maso, promícháme s marinádou a uložíme na 4-12 hodin do lednice.

2

Hodinu před grilováním namočíme rozmarýn do studené vody. Poté jej vyjmeme a osušíme.

3

Papriky zbavíme semen a nakrájíme je na kostky o velikosti 5 cm. Spolu s česnekem je asi minutu povaříme ve vroucí vodě, poté zchladíme studenou tekoucí vodou, osušíme a odložíme.

4

Spodní části rozmarýnu zbavíme jehlic, zhruba v délce 4 cm, abychom získali „rukojeť“. Na oloupané části rozmarýnu navlékneme střídavě marinované jehněčí maso, stroužky česneku a kousky paprik. Pokud nemáme větvičky dostatečně pevné, aby propíchly maso, pomůžeme si grilovací jehlou.

5

Grilovací rošt potřeme mírně olejem a rozložíme na něj připravené špízy. Špízy grilujeme ve výšce asi 13 cm pod rozehřátým grilem, po dobu 10-12 minut. Během grilování je potíráme zbylou marinádou nebo olivovým olejem a postupně obracíme.

Poznámka

Pokrm podáváme s kořeněným pilafem se šafránem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept