Recept

Kyperská jehněčí pečeně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 285 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 255 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21145

Ingredience

1 kávová lžička Bobkový list
350 g Jehněčí hřbet
1 špetka Pepř černý mletý
4 kávová lžička Petržel kudrnka
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
4 g Tymián čerstvý
250 g Těstoviny konzumní
125 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 426kJ
10% Sacharidy 37 g
19% Tuky 14 g
18% Sodík 356 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kyperská jehněčí pečeně postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme připravený česnek.

2

Rajčata vyklopíme se šťávou na pekáč, přidáme tymián, petrželku, bobkový list a navrch položíme kůží nahoru připravené maso. Pekáč důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů). Vložíme takto do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 3,5-4 hodiny.

3

Maso z pekáče vyjmeme a odložíme. Z rajčat vznikne hustá omáčka, z jejíhož povrchu sebereme co nejvíce tuku. K rajčatům přidáme vodu, těstoviny a zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Vrátíme na pekáč maso.

4

Pekáč opět zakryjeme alobalem a na 15 minut vrátíme do trouby. Když už jsou těstoviny měkké, vyjmeme bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky. Na talíři ozdobíme tymiánem.

Poznámka

Těstoviny orzo připomínají zrnka ječmene.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept