Kyperská jehněčí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 285 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyperská jehněčí pečeně
Kyperská jehněčí pečeně
Celkový čas: | 285 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 255 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
350 g | Jehněčí hřbet |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 kávová lžička | Petržel kudrnka |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny konzumní |
4 g | Tymián čerstvý |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 402,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 239,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Jehněčí hřbet, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyperská jehněčí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme připravený česnek. |
2 | Rajčata vyklopíme se šťávou na pekáč, přidáme tymián, petrželku, bobkový list a navrch položíme kůží nahoru připravené maso. Pekáč důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů). Vložíme takto do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 3,5-4 hodiny. |
3 | Maso z pekáče vyjmeme a odložíme. Z rajčat vznikne hustá omáčka, z jejíhož povrchu sebereme co nejvíce tuku. K rajčatům přidáme vodu, těstoviny a zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Vrátíme na pekáč maso. |
4 | Pekáč opět zakryjeme alobalem a na 15 minut vrátíme do trouby. Když už jsou těstoviny měkké, vyjmeme bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky. Na talíři ozdobíme tymiánem. |
Poznámka
Těstoviny orzo připomínají zrnka ječmene.