Jednoduchý recept

Baskické vepřové s fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21146
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Fazole bílé
1 dl Olej olivový
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Pomerančová kůra
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
9% Sacharidy 32 g
51% Tuky 38 g
18% Sodík 352 mg
59% Bílkoviny 33 g

Baskické vepřové s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme přes noc do vody. Slijeme je, dáme do velkého hrnce a přelijeme novou vodou, kterou přivedeme k varu a 10 minut prudce vaříme. Poté teplotu zmírníme a zvolna vaříme dalších 20 minut. Nadbytečnou tekutinu slijeme a fazole odstavíme.

2

Na pánev nalijeme malé množství oleje a opečeme na něm na kousky nakrájené maso. Opečené kousky masa odložíme. Do pánve přidáme lžíci oleje, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a 3 minuty opékáme. Vmícháme prolisovaný česnek a opékáme další 2 minuty. Pak na pánev vrátíme opečené maso.

3

Přidáme nakrájená rajčata a přivedeme k varu. Z paprik odstraníme semínka a rozkrájíme je na proužky. Přisypeme papriky ke směsi na pánvi, přidáme strouhanou pomerančovou kůru a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs přeneseme z pánve do hrnce.

4

Hrnec přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 45 minut, aby fazole a maso byly dostatečně křehké. Na talíři ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Pro změnu lze použít červenou papriku místo zelené, jiný druh fazolí a opečená kolečka klobásy chorizo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept