Jednoduchý recept

Maltský králík s fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21150

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Fenykl sladký - hlíza
600 g Králičí maso
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Petržel kudrnka
4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
225 ml Voda pitná
225 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 613kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 279 mg
58% Bílkoviny 32 g

Maltský králík s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme na plátky nakrájený fenykl, na kostičky pokrájenou mrkev a za občasného zamíchání opékáme asi 5 minut.

2

Přidáme prolisovaný česnek a semena fenyklu. Vše opékáme další 2 minuty. Poté fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme.

3

V mikrotenovém sáčku smícháme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Postupně do sáčku vkládáme jednotlivé porce králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku z masa setřepeme a maso odložíme. Obalovací směs podle potřeby doplňujeme.

4

Do hrnce přidáme zbytek oleje a připravené kousky masa na něm zhruba 5 minut opékáme dozlatova. Opečené maso odložíme.

5

Do hrnce nalijeme víno a přivedeme je k varu. Připečené kousky masa ze dna hrnce seškrábneme.

6

Vrátíme do hrnce maso, fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (svázaná petrželka, rozmarýn, řapíkatý celer a bobkový list) a podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a vše asi 1 1/4 hodiny zvolna dusíme, dokud maso nezměkne.

7

Odstraníme z hrnce bouquet garni, ozdobíme nadrobno nakrájenými bylinkami a podáváme přímo z hrnce.

8

Vhodnou přílohou je bílé pečivo, které namáčíme do šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept