Maltský králík s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maltský králík s fenyklem
Maltský králík s fenyklem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21150 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
600 g | Králičí maso |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kudrnka |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
225 ml | Víno bílé |
225 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 187,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Králičí maso, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pečivo pšeničné běžné máslové, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maltský králík s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme na plátky nakrájený fenykl, na kostičky pokrájenou mrkev a za občasného zamíchání opékáme asi 5 minut. |
2 | Přidáme prolisovaný česnek a semena fenyklu. Vše opékáme další 2 minuty. Poté fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme. |
3 | V mikrotenovém sáčku smícháme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Postupně do sáčku vkládáme jednotlivé porce králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku z masa setřepeme a maso odložíme. Obalovací směs podle potřeby doplňujeme. |
4 | Do hrnce přidáme zbytek oleje a připravené kousky masa na něm zhruba 5 minut opékáme dozlatova. Opečené maso odložíme. |
5 | Do hrnce nalijeme víno a přivedeme je k varu. Připečené kousky masa ze dna hrnce seškrábneme. |
6 | Vrátíme do hrnce maso, fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (svázaná petrželka, rozmarýn, řapíkatý celer a bobkový list) a podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a vše asi 1 1/4 hodiny zvolna dusíme, dokud maso nezměkne. |
7 | Odstraníme z hrnce bouquet garni, ozdobíme nadrobno nakrájenými bylinkami a podáváme přímo z hrnce. |
8 | Vhodnou přílohou je bílé pečivo, které namáčíme do šťávy. |