Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21152
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli paprička sušená
2 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Koriandr celý
2 ks Mrkev kořen
225 ml Ocet vinný
225 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
1 špetka Sůl
600 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 336kJ
4% Sacharidy 15 g
85% Tuky 64 g
6% Sodík 124 mg
67% Bílkoviny 38 g

Studený tuňák postup přípravy receptu:

1

Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na pánvi zahřejeme 4 lžíce oleje, vložíme rybí maso a při střední teplotě opékáme z obou stran podle chuti (vždy 2 minuty pro střední propečení a 4 minuty pro důkladné propečení). Maso z pánve vyjmeme a osušíme papírovými utěrkami.

2

Přidáme na pánev zbývající olej a zahřejeme. Vložíme cibuli pokrájenou na kolečka a za občasného míchání ji po dobu 8 minut opékáme doměkka. Pozor, cibule nám nesmí zhnědnout.

3

Přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev, natrhaný bobkový list, nakrájený česnek, ocet, drcené sušené chilli papričky, sůl a pepř. Opékáme zhruba 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi rozdrcená semena koriandru.

4

Jakmile steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak pak rozdělíme na 4 nebo 5 větších kousků. Kousky vložíme do mísy a přidáme na pánvi připravenou směs. Velmi opatrně vše promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo.

5

Necháme zcela vychladnout a nejméně na 24 hodin vložíme do lednice. V lednici vydrží až 5 dnů. Před podáváním necháme prohřát na pokojovou teplotu a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept