Jednoduchý recept

Houby smažené v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 21153
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

pivní těstíčko
250 g Mouka polohrubá
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Vejce slepičí
Houby smažené v pivním těstíčku
500 g Houby čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
16% Sacharidy 56 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 256 mg
31% Bílkoviny 17 g
Houby smažené v pivním těstíčku

Houby smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěné hlavičky čerstvých hub krátce spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

2

Houby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Potom hlavičky namočíme v pivním těstíčku a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

3

Příprava těstíčka: Polohrubou mouku smícháme s vejci, přilijeme pivo a těstíčko dobře promícháme.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept