Houby smažené v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby smažené v pivním těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 21153 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
pivní těstíčko | |
---|---|
250 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Vejce slepičí |
Houby smažené v pivním těstíčku | |
500 g | Houby čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 691,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlavičky čerstvých hub krátce spaříme vroucí vodou a necháme okapat. |
2 | Houby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Potom hlavičky namočíme v pivním těstíčku a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. |
3 | Příprava těstíčka: Polohrubou mouku smícháme s vejci, přilijeme pivo a těstíčko dobře promícháme. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.