Recept

Opečený tuňák se sardelovým máslem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21154

Ingredience

28 g Ančovičky konzervované
4 ks Cibulka jarní
0,3 kávová lžička Citronová šťáva
120 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Petržel - nať
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1,5 špetka Sůl
600 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
1% Sacharidy 2 g
50% Tuky 38 g
20% Sodík 406 mg
67% Bílkoviny 38 g

Opečený tuňák se sardelovým máslem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si sardelové máslo. Okapané řezy z ančoviček (sardelí) a nadrobno nakrájenou cibuli dáme do misky a důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a změklé máslo. Dochutíme citronovou šťávou a pepřem.

2

Z připraveného sardelového másla vytvoříme pomocí papíru na pečení váleček, papír po obou stranách zahneme a vložíme na 15 minut do mrazničky.

3

Na vysokou teplotu rozehřejeme grilovací pánev, kterou mírně potřeme olivovým olejem. Postupně z obou stran opékáme steaky z tuňáka. Pokud chceme středně propečené, tak vždy po dobu 2 minut, pokud máme raději důkladně propečené, pečeme steaky 4 minuty z každé strany. Podle chuti maso osolíme a opepříme.

4

Nahřejeme si talíře a přendáme na ně opečené maso. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, tenké proužky pomerančové kůry a snítku petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept