Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 21158

Ingredience

80 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
125 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
6% Sacharidy 20 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 160 mg
11% Bílkoviny 6 g

Houbový svítek postup přípravy receptu:

1

Očištěné, nakrájené houby podusíme na tuku a necháme částečně vychladnout.

2

K houbám přidáme žloutek, nastrouhané žemle navlhčené mlékem a vše umícháme na kaši. Osolíme, okmínujeme a přisypeme nasekanou petrželku. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Směs rozetřeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept