Recept

Polévka hrachová s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2116

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
150 g Hrách loupaný
1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
100 g Petržel kořen
100 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 037kJ
12% Sacharidy 41 g
67% Tuky 50 g
10% Sodík 193 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka hrachová s rýží postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.

2

Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme do hladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu, rýži a povaříme cca 10 min.

3

Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept