Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21161
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

350 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kapary
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel kudrnka
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
450 g Treska aljašská
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 46 kcal
Kilojoule 193kJ
1% Sacharidy 3 g
2% Tuky 1 g
2% Sodík 34 mg
9% Bílkoviny 5 g

Smaženky z tresky postup přípravy receptu:

1

Solenou tresku rozlámeme na kusy a namočíme na 48 hodin do vody. V průběhu této doby vodu čtyřikrát vyměníme. Poté tresku ve vodě vaříme 20-25 minut. Vodu slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso vidličkami rozmělníme na kousky.

2

Brambory ve slupce uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a ve velké míse rozmačkáme.

3

Na pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a opékáme 5 minut doměkka. Poté vše vyjmeme na papírové utěrky.

4

Připravenou tresku, cibuli a česnek vmícháme do rozmačkaných brambor, přidáme nakrájenou petrželku, případně i nakrájené kapary. Vše důkladně opepříme a zamícháme. Vmícháme vejce, hmotu přikryjeme a na 30 minut vložíme do lednice. Podle chuti osolíme.

5

Na pánvi zahřejeme na 180-190 °C vysokou vrstvu oleje. Promíchanou bramborovou hmotu nabíráme lžící a tvoříme z ní kuličky, které 8 minut smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme maximálně 6 kuliček najednou, aby se olej příliš neochladil.

6

Osmažené kuličky vyjmeme na papírové utěrky, kde se zbaví přebytečného tuku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept