Krevetové špízy s rajčatovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové špízy s rajčatovou salsou
Krevetové špízy s rajčatovou salsou
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21164 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 kg | Krevety tygří - loupané |
3 kávová lžička | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 dl | Olej olivový |
130 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 196,9mg |
Draslík | 96,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 551,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové špízy s rajčatovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Panenský olivový olej (125 ml), citronovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky, ocet aceto balsamico a pepř důkladně v misce ušleháme. Připravenou marinádu odložíme. |
2 | Z krevet odlomíme hlavičky a krunýře, ocásky jim na ozdobu ponecháme. Na hřbetní straně krevety nařízneme a odstraníme z nich tenkou černou žilku. Připravené krevety vložíme do marinády a promícháme. Vše uložíme na 15 minut do lednice. |
3 | Mezitím si připravíme salsu. Rajčata oloupeme a vydlabeme. Papriky zbavíme slupky a semen a spolu s rajčaty nadrobno nakrájíme. Přidáme nakrájené bílé části z jarních cibulek, 1 lžíci panenského olivového oleje, ocet aceto balsamico a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Krevety navlékneme na grilovací jehly a potřeme připravenou marinádou. Grilovací rošt potřeme olejem a rozložíme na něj špízy. Pod předehřátým grilem je grilujeme asi 1 minutu, poté je obrátíme a grilujeme další 1,5 minuty, až změní barvu. |
5 | Natrháme si lístky bazalky a smícháme se salsou. Ihned servírujeme. |