Papazjanije - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papazjanije
Papazjanije
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 dl | Víno bílé |
2,8 l | Voda pitná |
Papazjanije | |
1 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
8 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kg | Hovězí maso přední |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 234,4mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Víno bílé, Voda pitná, Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Feferony, Hovězí maso přední, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papazjanije postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme. |
2 | Všechnu očištěnou a omytou kořenovou zeleninu (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule) pokrájíme na silnější kolečka a dáme do mísy. |
3 | Feferonku posekanou nadrobno, očištěné celé stroužky česneku a drobně pokrájenou petrželovou nať přidáme do mísy k zelenině a vše promícháme. |
4 | Do druhé mísy připravíme marinádu z vody, vína, octa, rajčatového protlaku, sladké papriky a mouky. |
5 | Do zapékací mísy dáme vrstvu zeleniny, na ni poskládáme maso, zase vrstvu zeleniny, pak znovu maso a nakonec vrstvu zeleniny. |
6 | Vše přelijeme marinádou, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C skoro 3 hodiny. |