Makedonský čevab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makedonský čevab
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kg | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Telecí maso přední |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 114,5mg |
Draslík | 427,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Telecí maso přední, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makedonský čevab postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso pokrájíme na kousky a umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. |
2 | Všechnu zeleninu (cibuli, papriky, rajčata) pokrájíme na malé kousky a přidáme k pomletému masu. |
3 | Směs osolíme, opepříme, přidáme olej, mletou papriku a dobře propracujeme. |
4 | Ze směsi si vytvoříme bochník, který zabalíme do alobalu a položíme na pekáč. |
5 | Troubu předem vyhřejeme a bochník s masem pečeme při 175°C 1 hodinu. |
Poznámka
Nakrájené porce makedonského čevapu chutnají s bílým chlebem.