Jednoduchý recept

Mečoun po maltsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21167
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Fenykl obecný
600 g Filé z mečouna
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
3% Sacharidy 11 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 337 mg
56% Bílkoviny 32 g

Mečoun po maltsku postup přípravy receptu:

1

Na suché pánvi při střední teplotě upražíme za stálého míchání semena fenyklu. Jakmile začnou vonět, vysypeme je na talíř a odložíme. Pozor, nesmíme je připálit.

2

Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného zamíchání 5 minut opékáme. Vmícháme prolisovaný česnek a pokračujeme v opékání, dokud cibule nezměkne. Nesmí nám však zhnědnout. Poté pánev odstavíme.

3

Z papíru na pečení vystřihneme 4 kruhy o průměru 30 cm, středy mírně potřeme olivovým olejem a rovnoměrně na ně rozdělíme připravenou cibuli.

4

Na cibuli položíme steak z mečouna, pokapeme jej citronovou šťávou a trochou olivového oleje, posypeme nadrobno nakrájenými rajčaty, přidáme tymián a opražený fenykl a podle chuti osolíme a opepříme.

5

Okraje papíru zdvihneme a pevně je navzájem spojíme, aby z balíčku nemohla unikat šťáva. Připravené balíčky pečeme na plechu v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi 20 minut.

6

Je-li steak propečený, vyzkoušíme pomocí špičky nože, kterou zapíchneme do masa po otevření balíčku. Maso by se mělo snadno rozpadat na kousky. Steaky podáváme přímo v balíčcích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept