Mořský ďas s omáčkou pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s omáčkou pesto
Mořský ďas s omáčkou pesto
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
600 g | Mořský ďas |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 polévková lžíce | Pesto |
600 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 73,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mořský ďas, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pesto, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s omáčkou pesto postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozpůlíme a v jedné vrstvě vložíme řeznou ranou navrch na dno zapékací misky. |
2 | Z filetů mořského ďasa seškrábneme prsty tenkou šedou blanku. Pokud mají filety také kůži, položíme je kůží na pracovní plochu, na jedné straně zasuneme pod kůži nůž a téměř naplocho jemným řezáním ji odstraníme. Filety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. |
3 | Rybu rozložíme na připravená rajčata v zapékací misce. Podle potřeby založíme tenké konce filetů dospod. Každý filet potřeme 4 lžícemi omáčky pesto (viz recept Linguine s pesto omáčkou). |
4 | Vše důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů) a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 16-18 minut doměkka. Maso se musí zlehka oddělovat a z rajčat vznikne hustá omáčka. |
5 | Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme snítkami bazalky. |
Poznámka
Pokud přehneme tenčí konec filetu dospod, nebude se nám ryba při pečení rozpadat. Vhodnou přílohou jsou nové vařené brambory.