Zdravý recept

Mořský ďas s omáčkou pesto

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21168
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
600 g Mořský ďas
1 špetka Pepř černý mletý
8 polévková lžíce Pesto
600 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
3% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
12% Sodík 240 mg
44% Bílkoviny 25 g

Mořský ďas s omáčkou pesto postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozpůlíme a v jedné vrstvě vložíme řeznou ranou navrch na dno zapékací misky.

2

Z filetů mořského ďasa seškrábneme prsty tenkou šedou blanku. Pokud mají filety také kůži, položíme je kůží na pracovní plochu, na jedné straně zasuneme pod kůži nůž a téměř naplocho jemným řezáním ji odstraníme. Filety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.

3

Rybu rozložíme na připravená rajčata v zapékací misce. Podle potřeby založíme tenké konce filetů dospod. Každý filet potřeme 4 lžícemi omáčky pesto (viz recept Linguine s pesto omáčkou).

4

Vše důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů) a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 16-18 minut doměkka. Maso se musí zlehka oddělovat a z rajčat vznikne hustá omáčka.

5

Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme snítkami bazalky.

Poznámka

Pokud přehneme tenčí konec filetu dospod, nebude se nám ryba při pečení rozpadat. Vhodnou přílohou jsou nové vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept