Tataráček z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tataráček z hub
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21169 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kari koření |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 438,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 205,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tataráček z hub postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nahrubo umeleme, vložíme do kastrolu s částí oleje a dusíme asi 20 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
2 | Do vzniklé kaše přidáme rajčatový protlak, worcester, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
3 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu s 2 rozetřenými stroužky česneku a 1 vejcem vmícháme do tataráku. |
4 | Krajíce chleba opečeme na zbylém oleji, potřeme česnekem a poklademe připraveným tataráčkem. |