Recept

Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2117

Ingredience

0,5 ks Citrony
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
4 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Solamyl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 023kJ
14% Sacharidy 51 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 41 mg
10% Bílkoviny 6 g

Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Poté postupně přidáme maizenu a přilijeme likér a šťávu z citrusů. Směs necháme při nízké teplotě asi 15minut vařit. Mícháme dokud se krém nezačně lepit na vařečku, pak odstavíme.

2

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, na sníh nalijeme krém a zlehka ale důkladně promícháme.

3

Rozdělíme do pohárů a necháme 5-6hodin vychladit v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept