Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2117 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
4 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 419,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Pomeranče, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Grand Marnier, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Poté postupně přidáme maizenu a přilijeme likér a šťávu z citrusů. Směs necháme při nízké teplotě asi 15minut vařit. Mícháme dokud se krém nezačně lepit na vařečku, pak odstavíme. |
2 | Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, na sníh nalijeme krém a zlehka ale důkladně promícháme. |
3 | Rozdělíme do pohárů a necháme 5-6hodin vychladit v lednici. |