Recept

Parmice nachová s paprikami a fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21170
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Citrony
2 ks Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
450 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 g Tymián čerstvý
12 g Vinné listy

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 726kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 145 mg
42% Bílkoviny 24 g

Parmice nachová s paprikami a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme papriky nakrájené na proužky, fenykl pokrájený na kolečka, prolisovaný česnek, tymián a při střední teplotě za občasného zamíchání 20 minut opékáme. Zelenina musí být měkká, nesmí však zhnědnout.

2

Naložené listy vinné révy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými utěrkami. Důkladně omyjeme citron a odkrojíme 4 tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Z půlky citronu si nastrouháme kůru.

3

Do břišní dutiny ryb vložíme nakrájený citron a snítky tymiánu. Ryby zlehka potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a podle chuti osolíme a opepříme.

4

Každou rybu zabalíme do listů vinné révy tak, aby byla celá schovaná. Připravené ryby položíme na směs papriky a fenyklu na pánvi, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 12-15 minut. Maso musí být dostatečně křehké.

5

Hotové ryby na talíři rozbalíme, obložíme fenyklem, paprikou a ozdobíme zbývajícím tymiánem.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept