Zapékané kapustové listy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané kapustové listy
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21171 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Kapusta hlávková |
150 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo škvařené |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
200 g | Vepřové maso pečené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 84,6mg |
Draslík | 929,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 240,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Uzené maso vařené, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané kapustové listy postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka. |
2 | Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta. |
3 | Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |