Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21172
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Bageta
2 stroužek Česnek
2 kg Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 069kJ
16% Sacharidy 58 g
25% Tuky 19 g
112% Sodík 2 g
120% Bílkoviny 67 g

Moules marinieres postup přípravy receptu:

1

Slávky vložíme na 30 minut do osolené vody. Poté je opláchneme studenou vodou a kartáčkem z nich očistíme případný písek. Nožíkem odstraníme tzv. vousy (byssová vlákna). Slávky, které mají polámané schránky a ty, které se po zaťukání nožem na schránku neuzavřou, vyhodíme. Jsou pravděpodobně mrtvé a mohly by být zkažené.

2

Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme napůlený česnek a při střední teplotě za stálého míchání opékáme asi 3 minuty, aby ochutil olej. Poté jej vyjmeme.

3

Přidáme do hrnce nakrájená rajčata i se šťávou, víno, nadrobno nakrájenou petrželku a oregano. Přikryjeme pokličkou a směs zvolna 5 minut vaříme, aby se chuti prolnuly.

4

Vložíme do směsi slávky, přikryjeme a vaříme asi 5-8 minut. Hrncem občas potřeseme a průběžně kontrolujeme, jestli se slávky otevírají. Slávky naběračkou s otvory vyjmeme do misky a uzavřené odstraníme.

5

Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme s ní vyjmuté slávky. Ozdobíme nakrájenou petrželkou. Vhodnou přílohou je francouzská bageta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept