Recept

Opečené hřebenatky se smetanovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21174
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
20 ks Hřebenatka
60 g Máslo čerstvé
1,5 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Šafrán
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1,5 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
20% Sodík 410 mg
63% Bílkoviny 35 g

Opečené hřebenatky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Při vysoké teplotě rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, vložíme do ní šafrán a pražíme jej tak dlouho, dokud nezačne vonět. Poté jej rychle vyndáme na talíř.

2

Na pánvi zahřejeme máslo, přisypeme polovinu hřebenatek a 2 minuty je opékáme. Obrátíme je a opékáme další 1,5-2 minuty. Musejí být propečené v celé tloušťce, tužší, než byly syrové a neprůhledné. Hotové je přendáme na talíř, přikryjeme a udržujeme je teplé. Stejně připravíme i zbytek, podle potřeby doplňujeme máslo.

3

Do šťávy nasypeme za stálého míchání opražený šafrán, přidáme šampaňské víno nebo jiný sekt, smetanu a zachycenou šťávu z hřebenatek. Omáčku přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut, než zhoustne tak, že zůstává na spodní straně lžíce.

4

Přidáme citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Do hotové omáčky vložíme hřebenatky a prohřejeme je. Na talíři ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Pokud máme menší hřebenatky, opékáme je z každé strany jen 1,5 minuty, aby nebyly tuhé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept