Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21175
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Čekanka
1 ks Chilli paprička
8 ks Cibulka jarní
125 ml Citronová šťáva
100 g Kapary
50 ml Olej olivový extra panenský
900 g Olihně
100 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
25 g Petržel kořen
1 špetka Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
7% Sacharidy 23 g
22% Tuky 17 g
22% Sodík 449 mg
62% Bílkoviny 35 g

Salát z olihní postup přípravy receptu:

1

Z olihní vytáhneme hlavy, chapadla a odstraníme vnitřnosti. Hlavy oddělíme od chapadel a vyhodíme. Ze středu chapadel odstraníme zobák a chapadla opláchneme. Z těl vytáhneme tenké průsvitné žábry. Těla opláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z nich tenkou šedou blanku a nakrájíme je asi na 1 cm silné proužky.

2

V míse smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem. Nakrájíme nadrobno petrželku a bílé části jarních cibulek. Spolu s rajčaty zbavených semen a nadrobno nakrájených přidáme do mísy. Podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.

3

V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní olihně a opět přivedeme k varu. Jakmile se voda opět začne vařit, vyjmeme olihně a přidáme je do mísy s rajčatovou směsí. Všechny suroviny opatrně promícháme.

4

Salát necháme zcela vychladnout, přikryjeme ho a vložíme alespoň na 6 hodin do lednice, raději však přes celou noc.

5

Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, podle chuti případně přidáme nakrájené chilli papričky, kapary nebo olivy. Na listy upravíme salát z olihní a posypeme nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept