Recept

Sogan-dolma - plněné cibule

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21177

Ingredience

700 g Cibule
400 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
80 g Rýže loupaná
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
10% Sacharidy 38 g
15% Tuky 11 g
17% Sodík 333 mg
48% Bílkoviny 27 g

Sogan-dolma - plněné cibule postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibule seřízneme na obou koncích.

2

Spodní část málo, vrchní část více.

3

Takto seříznuté cibule dáme vařit na 10 minut do vody s octem.

4

Povařené cibule vyjmeme z vody, necháme zchladnout a potom z každé cibule vytlačíme prstem vnitřek tak, že nám zůstane cibulový košíček.

5

Maso a zbytky z cibule pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, pepř, vejce, olej a vše dobře promícháme.

6

Touto směsí naplníme cibule, které poskládáme jednu vedle druhé na dno hrnce.

7

Do 3dl vody zamícháme zakysanou smetanu, přelijeme cibulové košíčky, zatížíme talířem nebo menší pokličkou (potřebujeme, aby byly ponořeny) a dáme zvolna vařit.

8

Cibule místo vaření můžeme dát zapéct do trouby.

9

Vaření nebo pečení trvá přibližně 30 - 45 minut. Vaříme tak dlouho, pokud rýže nabude uvařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept