Sogan-dolma - plněné cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sogan-dolma - plněné cibule
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21177 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
700 g | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
80 g | Rýže loupaná |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 120,2mg |
Draslík | 297,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sogan-dolma - plněné cibule postup přípravy receptu:
1 | Oloupané cibule seřízneme na obou koncích. |
2 | Spodní část málo, vrchní část více. |
3 | Takto seříznuté cibule dáme vařit na 10 minut do vody s octem. |
4 | Povařené cibule vyjmeme z vody, necháme zchladnout a potom z každé cibule vytlačíme prstem vnitřek tak, že nám zůstane cibulový košíček. |
5 | Maso a zbytky z cibule pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, pepř, vejce, olej a vše dobře promícháme. |
6 | Touto směsí naplníme cibule, které poskládáme jednu vedle druhé na dno hrnce. |
7 | Do 3dl vody zamícháme zakysanou smetanu, přelijeme cibulové košíčky, zatížíme talířem nebo menší pokličkou (potřebujeme, aby byly ponořeny) a dáme zvolna vařit. |
8 | Cibule místo vaření můžeme dát zapéct do trouby. |
9 | Vaření nebo pečení trvá přibližně 30 - 45 minut. Vaříme tak dlouho, pokud rýže nabude uvařená. |