Recept

Salát Nicoise s vejci a olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21179

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
250 g Brambory
0,5 kávová lžička Cukr krupice
250 g Fazole bílé
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej olivový extra panenský
60 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
150 g Tuňák obecný
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 133kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 28 g
31% Sodík 618 mg
49% Bílkoviny 28 g

Salát Nicoise s vejci a olivami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zálivku. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme panenský olivový olej, vinný ocet, cukr, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a pepř. Zavřeme a důkladně protřepeme.

2

Ve třech hrncích přivedeme vodu k varu. Do prvního vložíme vejce a vaříme po dobu 12 minut od chvíle, kdy voda znovu přijde k varu. Poté je prudce zchladíme studenou vodou.

3

Do druhého hrnce s vroucí vodou vložíme fazolky s odříznutými konci a po 3 minutách varu je přendáme do hluboké mísy a zalijeme zálivkou.

4

Ve třetím hrnci si uvaříme buď celé nebo rozpůlené brambory. Vodu slijeme a horké brambory smícháme z fazolkami. Necháme vychladnout.

5

Nakrájíme rajče na osminy a přidáme k bramborám. Tuňáka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem, z každé strany 2 minuty pro střední propečení nebo z každé strany 4 minuty pro důkladné propečení. Opečeného tuňáka rozebereme na kousky a opatrně smícháme s ostatními surovinami.

6

Vejce oloupeme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Směs s tuňákem upravíme na mísu, okolo rozložíme vejce a posypeme olivami.

7

Řezy z ančoviček upravíme navrch do tvaru mřížky. Salát přikryjeme a vložíme do lednice. Asi 15 minut před podáváním salát vyjmeme z lednice a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept