Salát s humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s humrem
Salát s humrem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21180 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
2 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kg | Humr |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 597,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,8mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citrony, Humr, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s humrem postup přípravy receptu:
1 | Důkladně omyjeme citron a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Žloutek s hořčící a lžičkou citronové šťávy ušleháme v misce. Po kapkách za stálého šlehání přidáváme olivový olej, dokud nevznikne hustá majonéza. |
2 | Do majonézy vmícháme polovinu citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy a podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě přidáme citronovou šťávu. Přidáme nadrobno nakrájený kopr, přikryjeme potravinářskou folií a koprovou majonézu vložíme do lednice. |
3 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso humra nesmí být průhledné. Poté z vody vyjmeme a necháme vychladnout. Studené maso vyloupeme a nakrájíme na kousky. |
4 | Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, navrch upravíme maso z humrů a na okraj dáme lžíci koprové majonézy. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkami kopru. |