Bosenský hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bosenský hrnec
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Cuketa |
100 g | Fazolové lusky zelené |
300 g | Hovězí maso zadní |
300 g | Jehněčí maso |
100 g | Kapusta růžičková |
100 g | Květák |
100 g | Lilek |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
30 g | Vepřové maso libové |
0,5 l | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 107,5mg |
Draslík | 511,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 455,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 724,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Květák, Lilek, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Jehněčí maso, Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bosenský hrnec postup přípravy receptu:
1 | Hovězí, jehněčí a vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso si dáme do misky, osolíme ho a opepříme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na pánvi osmažíme. Ke slanině přidáme pokrájené maso a orestujeme dozlatova. Omytou všechnu zeleninu (podle vlastního výběru) pokrájíme na kousky. Do zapékací mísy budeme střídavě vrstvit zeleninu a maso - a to tak, že začínáme a končíme vrstvou zeleniny. Poslední vrstvu polijeme olejem, do kterého jsme zamíchali špetku pepře a soli, bílým vínem a dolijeme vodou jen po kraj zeleniny - aby vše bylo ponořené. |
2 | Mísu zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 185°C. |