Mexické hovězí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické hovězí plátky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 75,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické hovězí plátky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Plátky opečeme na pánvi na oleji. V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme opečené maso a podlijeme horkou vodou rozmíchanou s rajčatovým protlakem. Přilijeme nálev z hrášku a maso dusíme doměkka. Měkké plátky vyjmeme na talíř a přelijeme šťávou s prohřátým hráškem. Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem. Vhodnou přílohou je rýže. |