Marinované vepřové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované vepřové řízky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
200 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 547,3mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Mléko - podmáslí, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované vepřové řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Maso osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s oloupanou, nastrouhanou cibulí. Řízky urovnáme do misky, zalijeme podmáslím a necháme do druhého dne odležet v chladničce. |
2 | Maso vyjmeme, osušíme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme zbylou marinádou a dusíme. Když se odpaří většina šťávy, přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem. |
3 | Podáváme s rýží. |