Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2119
Kategorie: Pěny

Ingredience

250 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 942kJ
12% Sacharidy 43 g
70% Tuky 52 g
9% Sodík 178 mg
28% Bílkoviny 16 g

Čokoládová pěna postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. Kastrůlek sejmeme, přidáme máslo a vyšleháme hladkou směs. Poté vmícháme vaječné žloutky.

2

Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh po lžících vmícháme do čokoládové směsi.

3

Hotový dezert necháme na 2hodiny vychladit v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept