Čokoládová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová pěna
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2119 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
250 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 590,3mg |
Draslík | 480,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová pěna postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. Kastrůlek sejmeme, přidáme máslo a vyšleháme hladkou směs. Poté vmícháme vaječné žloutky. |
2 | Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh po lžících vmícháme do čokoládové směsi. |
3 | Hotový dezert necháme na 2hodiny vychladit v lednici. |