Recept

Vepřové řízky se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21191

Ingredience

400 ml Kompot švestkový
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sádlo škvařené
80 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 589kJ
6% Sacharidy 20 g
58% Tuky 44 g
16% Sodík 316 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřové řízky se švestkami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Řízky po obou stranách opečeme na rozpáleném sádle. Opečené řízky urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme výpekem, obložíme vypeckovanými švestkami a pokapeme máslem. Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. Povrch můžeme posypat nastrouhaným sýrem a strouhankou. Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept